top of page
  • Yazarın fotoğrafıHuanita

Beatles Efsanesi Paul McCartney'nin Hayat Hikayesi Kitap Oluyor!

Beatles efsanesi Paul McCartney'nin hayat hikayesi kitap oluyor! Ancak McCartney geleneksel bir otobiyografi yazısından vazgeçerek bunun yerine alışılmışın dışında tamamen şarkı sözlerinin konuşmasına izin veren ve hayat hikayesini kendi şarkılarının sözleriyle anlatmayı seçen bir kitap hazırlığında.


"The Lyrics: 1956 to the Present" adındaki kitap 2 Kasım 2021'de yayınlanacak. Paul Muldoom tarafından düzenlenip tanıtılacak ve McCartney kariyerinin tüm aşamalarından 154 şarkının sözleriyle hikayesini anlatacak. McCartney şunları ekliyor:

"Sayısız kez bir otobiyografi yazıp yazmayacağım soruldu, ancak hiçbir doğru zamanı olmadı. İster evde ister yolda olsun, yapmayı başardığım tek şey yeni şarkılar yazmaktı. Bazı insanların belirli bir yaşa geldiklerinde geçmişten günlük olayları hatırlamak için bir günlüğe bakmayı sevdiklerini biliyorum ama benim böyle not defterim yok. Yazdıklarımın insanlara şarkılarım ve hayatım hakkında daha önce görmedikleri bir şeyler göstereceğini umuyorum. Müziğin nasıl olduğu ve benim için ne anlama geldiğiyle ilgili bir şeyler söylemeye çalıştım ve umarım başkaları için de anlama gelebilir."

Kitabın editörü Paul Muldoon: "Paul McCartney ile beş yıllık bir süre boyunca yaptığım konuşmalara dayanarak söyleyebilirim ki bu oldukça otobiyografiye yakın. Onun kendi sanatsal sürecine ilişkin görüşleri, bizim ancak ve ancak tahmin ettiğimiz bir fikri doğruluyor - Paul McCartney, uzun süre gelen İngilizce şiir geleneğinden yararlanan ve onu genişleten önemli bir edebi şahsiyettir. "

Ayrıca kitap şimdiden YouTube üzerinden video olarak tanıtıldı.





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page