top of page
  • Yazarın fotoğrafıburak mosby

EXHORDER - Defectum Omnium Albüm İncelemesi


EXHORDER'ın, namıdiğer "Pantera'dan önce davranan grup" ünvanı taşıyan grubun son çıkan albümü "Defectum Omnium" incelemesiyle karşınızdayım. Lafı fazla uzatmadan, incelemeye geçelim.


Parça Listesi


  1. Wrath of Prophecies

  2. Under the Gaslight

  3. Forever and Beyond Despair

  4. The Tale oOf Unsound Minds

  5. Divide and Conquer

  6. Year of the Goat

  7. Taken by Flames

  8. Defectum Omnium / Stolen Hope

  9. Three Stages of Truth / Lacing the Well

  10. Sedition

  11. Desensitized

  12. Your Six


"Mourn the Southern Skies"ın üzerinden beş yıl geçtikten sonra EXHORDER'ın miras statüsü peşinde koşacak hali yok. Louisiana'lı grubun öncü mirasının üzerine inşa edilen bir albüm olan "Mourn..." büyük bir coşkuyla karşılandı ve eleştirmenlerin övgülerine boğuldu.


Kurucu gitarist Vinnie LaBella'nın 2020'de ayrılması her şeyi kolayca rayından çıkarabilirdi, ancak vokalist Kyle Thomas'ın şimdi baş EXHORDER üyesi rolünü üstlenmesi ve savurgan gitarist, death metal efsanesi Pat O'Brien'ın (eski CANNIBAL CORPSE üyesi) devam ettiği yeni bir kadroyla, bu acayip derecede küçümsenen grup artık uzun mesafe için uygun şekilde donatılmış görünüyor. Şu anki durumundan daha cesur ve iğrenç olan "Defectum Omnium", EXHORDER'ı o klasik ilk kayıtlarının ete kemiğe bürünmüş vahşetine geri götürürken, büyük plak şirketlerinin dirilişini sağlayan daha sofistike ruhu beslemeye devam ediyor.

Kyle Thomas'ın hala bitirilmemiş bir işi var ve kayıp zamanı telafi etmek kulağa nadiren bu kadar acımasız ve öfkeli geliyor. Açılış şarkısı "Wrath of Prophecies", önüne çıkan herkesi ve her şeyi paramparça eden, dengesiz bir hızla ilerleyen zehirli, bıçak gibi bir şarkı. Uyuşturulmuş, bataklıkta yaşayan New Orleans sludge'unun hoş karşılanan parıltıları bir yana, EXHORDER onları ilk kez bu kadar korkutucu bir teklif haline getiren cezalandırıcı, cehennem gibi metal kabadayılığını coşkuyla yeniden kucakladı ve bu huzursuz, modern sebepsiz çağa mükemmel bir şekilde uyuyor. "Mourn the Southern Skies"a zaman zaman hakim olan daha melodik yaklaşım burada da bolca var, ancak her zaman o kindar, temel ruhla yumuşatılmış. "Under the Gaslight" ve "Divide and Conquer" gibi şarkılar alaycı bir küçümseme ve şişkin pazulardan oluşuyor; groove-metal blueprint ateşe veriliyor ve hem karşı çıkanların hem de yandaşların boğazına tıkılıyor.

"Forever and Beyond Despair" ve "Year of the Goat" da benzer bir şekilde, en kirli, en yıkıcı thrash ve lanetli bir tondaki korkunç doom ile desteklenen ve beyaz ateşli, yakıcı bir zevkle çalınan nefret dolu, punk rock saldırılarıdır. Kyle Thomas'ın uyuz vokallerinin süregelen görkemi, otla kirlenmiş pastanın üzerindeki kan lekeli kremasını sağlıyor. Büyük müzisyenin TROUBLE ve ALABAMA THUNDERPUSSY gibi gruplarla uzandığını duymak ne kadar eğlenceli olsa da EXHORDER'ın ona yeteneklerini tam anlamıyla kullanabileceği ideal, katliamla dolu bir platform sunduğunu inkar etmek mümkün değil. "The Tale of Unsound Minds" ve "Defectum Omnium / Stolen Hope" gibi yavaş yanan kamçılayıcılarda en parlak şekilde sergilendiği gibi, Thomas en büyük Amerikan metal seslerinden biridir ve "Defectum Omnium" boyunca alevli, karizmatik bir varlıktır.


Bu grubun yakın zamanda aktif hizmete geri dönüşünün açığa çıkarıcı niteliklerini tam olarak kopyalamak imkansız olurdu, ancak dördüncü tam uzunlukları, yayınladıkları diğer her şeyle omuz omuza duruyor. Tükürüyor, hırlıyor, kesinlikle gerekli görünenden daha fazla öldürücü riff'e sahip ve metal kalplere doğru buldozer gibi ilerleyecek.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page