top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağmur Tüten ✪

Gerçek aşkın şarkısı; LOVESONG - THE CURE...



Whenever I'm alone with you

You make me feel like I am home again

Whenever I'm alone with you

You make me feel like I am whole again


Gerçek aşkı, hisleri bu kadar güzel sözlere ve de melodiye dökmeyi bir tarafa bıraktım hikayesini duyunca sizin de benim gibi imrenerek bakacağınız bir aşk hikayesini duymaya hazır mısınız?


1973 yılında daha 14 yaşındaki küçük Mary ve Smith birbirlerine aşık olurlar. Sınıfta tesadüf eseri tanışan çiftimiz resmen birbirlerine vurulurlar. Smith'in dediğine göre dünyadaki en güzel kızı bulmuştur. En sonunda çıkma teklifi eder ve de Mary bu teklifi kabul eder. Dillere destan aşk hikayemiz böylece başlamış olur.



Seneler geçer ama aralarındaki aşk asla ama asla azalmaz. Aşk biter diyenlere resmen bir ders verirler. Gerçek aşkı resmen kanıtlamışlardır. Gel zaman git zaman Smith artık ünlü olmuştur. Ama hiçbir zaman Mary'den vazgeçmez. Aşkları ilk günkü gibi devam eder. En sonunda Smith Mary'e evlenme teklifi eder.






Whenever I'm alone with you

You make me feel like I am young again

Whenever I'm alone with you

You make me feel like I am fun again








Bu şarkı da Smith'in Marry'e düğün hediyesidir. Şarkıda Mary'e olan aşkından, hayatlarındaki bazı olaylara rağmen her daim onu seveceğinden bahseder.


The Cure artık resmen altın çağındadır. Bu yüzden Smith'in durmadan seyahat etmesi gerekir. Yalnız şöyle bir sıkıntı vardır, Smith'in uçak korkusundan dolayı turneleri çok uzun sürer ve de Mary'le bazı dönemlerde uzun süre ayrı kalmak zorunda kalırlar. Smith şarkıda bundan da bahsetmektedir. Bu konu hakkındaki duygularını ve de düşüncelerini şu cümlelerle dile getirir;


However long I stay

I will always love you

I will always love you


Bu sözler sevgilisinden ayrı düşen Smith'in her zaman onu seveceğinin kanıtıdır. Ne kadar ayrı kalsalar bile her zaman gerçek aşkı oradadır ve onu bekliyordur. Hani bir söz vardır ya, bazen ev dört duvar değil bir insandır. Smith'in demeye çalıştığı şey de budur. Ev artık onun için Mary, yani aşık olduğu kadındır. Aşkları beklemeye, birlikte her şeyi atlatmaya yetecek kadar güçlüdür. Aralarında ne kadar mesafe olsa bile birbirlerine sahiplerdir.


Sadece bu şarkıyla kalmayıp Smith, Mary'e olan aşkını daha bir çok şarkıda dile getirmiştir. Adeta ilham kaynağı olmuş, dilden dile şarkıları söylenmiştir.


Peki günümüzde ne mi olmuştur? Çiftimiz hala mutlu bir şekilde yaşamaya devam eder.


Zaten bir gün öldüklerinde bile aşkları hep sonsuz kalacak, dilden dile anlatılmaya ve de söylenmeye devam edecektir...


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page