top of page
  • Yazarın fotoğrafıKritikzine

KREATOR Bas Gitaristi Frédéric Leclercq Röportajı!

Güncelleme tarihi: 13 Kas 2020

1) İlk sorum öncelikle grup karantinada neler yapıyor? Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Yeni müzik üzerine çalışmalar var mı?


- Herkes güvenli ve sağlıklı, ki bu iyi bir şey. Lamb Of God ve Power Trip ile Avrupa turumuzu grupla ilk turum olduğu için gerçekten dört gözle bekledim fakat yapamadık, ancak turu yeniden planlamak ve gerçekten yeni bir albüm üzerine çalışıyoruz.


2) Sizce pandemi sürecinin metal müziğe bırakacağı etki nasıl olacak?


- Bir şey söylemek veya tahmin etmek çok zor. Sanırım tüm müzisyenler bu zamanı yazmak ve bu olumsuz olayları olumlu bir şeye dönüştürmeye çalışıyorlar. Sanat.


3) Birden fazla grupta çalmak size nasıl hissettiriyor? Zaman ve müzikal tarz olarak.


- Şimdi çok mutlu bir yerdeyim; Tabii ki Kreator ile çalıyorum, benim death metal grubum Sinsaenum var, deat metal gazileri Loudblast'ın bir parçasıyım ve Japon grubu Mary's Blood'dan Saki ile melodik metal / hard rock projem var. Bu şimdiye kadar istediğim her şey; Bas, gitar ve farklı tarzlarda çalıyorum. Tabii ki çok görünüyor ama mutluyum ve zamanımı yönetiyorum.




4. Bir takipçimiz “Violent Revolution” albümünün Spotify’a neden geç geldiğini sormak istedi.


- Bunun ne yazık ki benimle bir ilgisi yok, ben de gruba geç geldim. haha😉 Bazen bazı albümler müzik şirketleri vb. sorunları nedeniyle akış platformlarında değil ... ama şimdi hepsi iyi ve var.


5. Kreator’a katılmanız nasıl gerçekleşti?


- Bu tür müzikleri dinlemeye başladığımdan beri Kreator'ı tanıyorum. 2002 yılında Mille ile tanıştım ve o zamandan beri arkadaşız. Metal küçük bir dünya, bu yüzden her yıl aynı insanları festivallerde, turlarda görüyorsunuz ... ve sanırım geçen yıl her şey gerçekleşti, Dragonforce ve Kreator'dan yeni bir bas gitarist arıyorlardı.


6. Son olarak Türk dinleyicilerinize ne söylemek istersiniz?


İstanbul'da bir kez, 2016'da çalma şansım oldu ve harikaydı; Gerçekten geri gelip tekrar güzel ülkenizde çalmak için sabırsızlanıyorum! desteğiniz için teşekkürler! Tüm gruplarımı takip etmek için beni sosyal medyada ekleyin!




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page