top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

NIGHTWISH Basçısı ve Vokalisti Marko Hietala Gruptan Ayrıldı!


NIGHTWISH basçısı ve vokalisti Marko Hietala, müzik endüstrisi ile ilgili hayal kırıklıklarından sonra Covid-19 salgının ortalarında gruptan ayrılma kararı aldığını açıkladı.


Hietala, konuyla ilgili şunları yazdı; "Birkaç yıldır bu yaşam tarafından onaylandığımı hissedemiyorum. Karlarını haksız bir şekilde paylaşırken ilham veren sanatçılardan 9/5 iş talep eden yayın şirketleri var. Sanatçılar arasında bile. Biz müzik endüstrisinin muz cumhuriyetiyiz. En büyük tur organizatörleri, Orta Doğu'ya temettü öderken kendi ürünlerimizden bile yüzdeleri sıkıyor. Görünüşe göre bazı teoriler ikiyüzlü gibi görünmeden kafanızın kesilmesine veya orada hapse atılmasına neden olacak parayı müzikten alabilir. Burada sadece birkaç örnek. Geçen yıl beni evde kalmaya ve düşünmeye zorladı. Kendimi bunlar ve pek çok şey konusunda hayal kırıklığına uğratmış buldum. Bu doğrulamaya ihtiyacım olduğunu öğrendim. Yazmam, şarkı söylemem ve oynamam için yeni nedenler ve ilhamlar bulmam gerekiyor."


Basçı kronik depresyonunun bu kararında etkin rol aldığını söyledi: "Kronik bir depresifim. Devam edersem benim ve çevremdeki insanlar için tehlikeli. Bir süre önce bazı düşünceler karanlıktı. Merak etmeyin, ben iyiyim. İki oğlum, bir karım, ailenin geri kalanı, arkadaşlarım, bir köpeğim ve çok sevgim var."


Son olarak Hietala, 2022 yılı için yeni şeyler yapabileceğini söyledi: "Yapmam gereken bazı şeyler var. Bunu size 2022'de anlatmayı umuyorum. Yine de bu bir söz değil."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page