top of page
  • Yazarın fotoğrafıcanandilaracolaklar

SABATON 'PRIMO VICTORIA' ALBÜM ANALİZİ



İsveçli heavy metal grubu Sabaton’un 15 Mart 2005’te çıkan ilk stüdyo albümü Primo Victoria; adını içindeki parçalardan birinden aldı. Primo Victoria ‘her şeyden önce zafer’ anlamına gelse de vokalist Joakim Brodén daha sonraki röportajlardan birinde albümün isminin normalde ‘Prima’ olması gerektiğini açıkladı.


Lirik albümdeki parçalarda daha çok savaş ve zaferlerin ön planlılığı ortaya çıkarıldı. Normandiya Savaşı, Stalingradi, Körfez Savaşını, Vietnam Savaşı şarkılarda anlatıldı. Grup yine çeşitli röpotajların birinde albümü aslında çok kolay kaydettiklerini ve terkedilen Underground Symphony’den sonra çıkışlarının bu albümle olduğunu söyledi. Sabaton’un internet sitesinde albüm için; This is the album that started it all. After writing the music for the title track, the band realised they needed lyrics that could stand up to the powerful new sound they had created, and they chose the allied invasion of Normandy during World War II. It worked so well that they went on to write the rest of the album about historic battles, and the Swedish War Machine was born. (Her şeyi başlatan albüm bu. Başlık parçasının müziğini yazdıktan sonra grup, yarattıkları güçlü yeni sese dayanabilecek şarkı sözlerine ihtiyaç duyduklarını fark etti ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Normandiya'nın müttefik işgalini seçtiler. O kadar iyi çalıştı ki, albümün geri kalanını tarihi savaşlar hakkında yazmaya devam ettiler ve İsveç Savaş Makinesi doğdu) şeklinde bir açıklama vardır.


Albümdeki parçalardan Into the Fire; Vietnam Savaşı'nda napalm kullanımı hakkında tempolu bir şarkı. Stalingrad grubun en ağır parçalarından biri olarak kabul ediliyor. Metal Machine ise dinleyicilerin iyi mi kötü mü diye çok tartıştığı parçalardan biri. Reign of Terror grup için biraz thrashy riffleri olduğu karanlık ve hızlı bir parça. Lakin genel olarak bu albüm Sabaton’un en ağır parçalarından çoğunu barındırıyor. Güzel ve güçlü bir albüm oluşu geleceklerini parlatmakta işe yarıyor.


Ayrıca World Of Tanks’ta gruba özel VIII seviyesinde orta sınıf 8 Tier Sabaton mürettebatlı İsveç malı tankı kullanabilirsiniz. Grubun solisti Joakim Brodén oyunda komutandır ve konuşmaların İngilizce orijinal hali kendi sesidir.


Albüm 5 yıl sonra 2010 yılında üç parça halinde yeniden yayınlandı. Albümü Sabaton’un kendi sitesinden lyrics ve hikayeleriyle https://www.sabaton.net/discography/primo-victoria/ linkinden ya da Spotify https://open.spotify.com/album/0XUH04WpLqnB0Q7Hep3aR0?si=PinxRu-7S7i1YBhgma356A bağlantısından dinleyebilirsiniz.


Track listing:

Primo Victoria: 6 Haziran 1944 Kuzeybatı Avrupa'nın Müttefik İstilası

Reign Of Terror: 1990 Irak'ın Kuveyt işgali ve ardından Müttefiklerin Çöl Fırtınası tepkisi

Panzer Battalion: 2003 Irak Özgürlüğü Operasyonu 3. Piyade Tümeni'nin zırhlı saldırı gücü

Wolfpack: 1940'larda Alman U-Boat kurt paketleri hakkında

Counterstrike: İsrail'in 1967 6 Gün Savaşı’ndaki karşı saldırısı hakkında

Stalingrad: 1942 kışı Stalingrad Savaşı

Into The Fire: Vietnam Savaşı

Purple Heart: Açıklayıcı parça

Metal Machine: Diğer metal şarkılarını barındıran hiciv parça.


2010 ekstra parçalar:

The March to War

Shotgun

Into The Fire (Live In Falun 2008)

Rise Of Evil (Live In Falun 2008)

The Beast (Twisted Sister cover)

Dead Soldier's Waltz

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page