top of page
  • Yazarın fotoğrafıSarp Akçay

Screaming Trees'in Unutulmaz Televizyon Debut'u!



1992 yılında ilk defa televizyona, Late Night With David Letterman’a çıkacakları günü bekleyen Grunge türünün köklü gruplarından Screaming Trees’i Rock tarihine yakışacak bir gece bekliyordu.


15 Ekim akşamı, konserden bir gün önce, New Jersey’de bir barda vakit geçiren ve televizyonda ilk defa çalacakları hit şarkıları “Nearly Lost You” parçasını çalmaya hazırlanan Screaming Trees grubu, birkaç holiganın sataşması sonucu ciddi bir kavgaya karıştı. Bar’ın altını üstüne getiren kavganın sonucunda bateristleri Barret Martin’in omzu çıktı ve sonraki gün gerçekleşecek konsere Tom Petty’nin bateristi Steve Ferrone çıktı. Bu kavga vokalist Mark Lanegan açısından da pek olumlu sonuçlanmadı. Sol gözü morarmış bir şekilde sahneye çıkan efsanevi Grunge vokalisti, morluğu saçıyla örtmeye çalışmış olsa da dikkatleri üzerinden çekemedi. Mark Lanegan’ın sesi, yorgunluğunu belli ediyor olmasına rağmen üst düzey performans sergilemeyi başardılar diyebiliriz. Ayrıca Barret Martin’in yerini dolduran Steve Ferrone’un oldukça kısa bir sürede hazırlanması ve buna rağmen başarılı bir performans sergilemesi de konseri daha dikkate değer kılıyor.


Her şeye rağmen sahneye çıkan Screaming Trees grubu, Grunge’ı, Rock’ı sonuna kadar yaşayan bir grup olduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor. Karşılaştıkları zorluklara rağmen verdikleri performans ise kesinlikle dinlemeye ve izlemeye değer.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page