top of page
  • Yazarın fotoğrafıKritikzine

SUICIDE SILENCE RÖPORTAJI!

Güncelleme tarihi: 13 Kas 2020

Geçtimiz Şubat ayında yeni albümleri "Become The Hunter"ı çıkaran SUICIDE SILENCE basçısı Dan Kenny sorularımızı yanıtladı.

1) İlk sorum, sanal bir konser turu yaptınız ve bence oldukça başarılı bir işti. Bu fikir nasıl ortaya çıktı ve senin için nasıl gitti?


Dan Kenny: Teşekkürler! Bu fikir bizim menajerimizden geldi ve sonra biz onu şekillendirip son haline getirdik. Bizim amacımız insanlara bir gösteri ve dört gözle bekleyecekleri bir şey vermekti. Biz, birkaç arkadaşın garajda pratik yapıyormuş gibi göründüğü sıkıcı bir canlı yayın olmasını istemedik. Biz onun, biraz eğlenmek için aralardaki esprilerle harika görünmesini ve duyulmasını istedik. Samimi olması için soru cevap kısmını ekledik. Genel olarak güzel geçti ve şu anda neyin işe yarayacağını ve neyin yaramayacağını biliyoruz. Biz öncü olduk ve aslında deneme tahtasıydık da aynı zamanda.


2) Bu yılın başlarında yeni albümünüz "Become The Hunter" ı çıkardınız. Küresel olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu pandemi süreci, birçok grubu yeni müzikler üzerinde çalışmaya teşvik ediyor. Peki siz bu karantina döneminde yeni müzikler üzerinde çalışmaya başladınız mı? Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?


Dan Kenny: Bir nevi berbattı çünkü biz tam da bu muhteşem albümü çıkarmıştık ki dünya bu albümün turuna çıkmak için kurduğumuz bütün planları mahvetti. Biz albümün yazma ve kaydetme işlemini DAHA YENİ bitirmiş gibi hissettiğimiz için şu anda yeni bir şey yazmıyoruz (henüz zamanı gelmedi). Biz ayrıca sanal dünya turumuz üzerinde çalışmakla inanılmaz meşguldük. Bu yüzden de fazlaca ihtiyaç duyduğumuz bir molayı veriyoruz. Çünkü dur durak bilmeyen bir programımız vardı.


3) "Become The Hunter" albümüyle köklere dönmek istediğinizi belirttiniz. Bu kararın belirli bir nedeni var mı?


Dan Kenny: Grup kısaca brutal bir grup. "Heavy" her zaman hedeftir ve her zaman olacaktır. Bizim için böyle çalmak yeni bir şey değildi. Gerisin geriye dönmüyorduk aslında fakat başka bir sanat eseri oluşturuyorduk. Resim yapan tüm sanatçıların farklı sanat eserleri vardır ve bazıları benzer görünse de, aynı değildirler. Ben böyle bakıyorum. Kendi adını taşıyan albümlerimiz sadece çok farklı / soyut olanlardır. Sonunda sadece hasta müzikler yazmak istiyoruz!


4) Müziğe nasıl başladın? Kimlerden ilham aldın? Ve "SUICIDE SILENCE"ın bir parçası olma hikayen nasıldı?


Dan Kenny: Kuzenim Bill, küçük bir çocukken bir gün bana çok sayıda metal grubu gösterdi ve temel olarak bundan sonra hayatıma girdi. Bana Metallica, Sepultura, Slayer, Pantera, Korn ve daha fazlasını bir günde gösterdi, buna inanabilirseniz. Bundan yıllar geçti ama ben ona her zaman itibar edeceğim. SUICIDE SILENCE'a katılma hikayem ise oldukça basitti. "Light This City" adlı bir grupta çalıyordum ve o sırada onlarla turneye çıkıyorduk. Onları hiç duymadım bile. Her gece onları izlerdim ve bayılırdım. Onlarla arkadaş olduk ve sonra onlar yeni bir basçı aradılar. Yeni hiç birşey yapmıyordum ve sonra beni aradılar gerisi ise bu tarih!


5) Hepsinin sizin için özel bir yeri olduğunu biliyorum ama senin için çok özel olan ve çalmaktan daha çok zevk aldığın bir albüm var mı?


Dan Kenny: Evet, "The Black Crown"un benim için en özel olduğunu söyleyebilirim. İlk yazdığım, her şeyi çaldığım ve yaptıktan sonra bir müzisyen olarak mükemmelleştiğim ilk albümdü. Gruba ve yapımcı Steve Evetts'e teşekkürler. Bunu kaydetmek eğlenceliydi ve bazı güzel anılarım var. Yine de tüm albümlerden şarkılar çalmayı seviyorum.


6) Son olarak, Türkiye'de büyük bir hayran kitleniz var. Onlara neler söylemek istersin?


Dan Kenny: Bizi takip edip ve her zaman bizimle kaldığınız için teşekkür etmek isterim. Sizi seviyoruz, Türkiye'ye gelip kafa sallamak ve beşlik çakmak için sabırsızlanıyoruz! Şerefe!


Become The Hunter Spotify











EN:


1) My first question is you did a virtual concert tour and I think it was a pretty successful job. How did this idea come about and how did it go for you? 


Thank you! This idea came from our manager and then we sculpted it to what it was as a final product. Our goal was to give people a show and something to look forward to. We didn’t want a boring live stream of just a few dudes in a garage looking like they are practicing. We wanted it to look/sound amazing with skits in between for some laughs. We added a Q&A for something intimate. Overall it went well and we know what works and what doesn’t now. We were pioneers and also guinea pigs basically.


2) Earlier this year you released your new album "Become The Hunter". This challenging pandemic process we are in globally encourages many groups to work on new music. Have you started working on new music during this quarantine period? How do you evaluate this process?


It kinda sucks cause right when we put out this kick ass album, the world shits all over our plans to tour on it. We felt like we JUST finished writing/recording it so we currently aren’t writing anything just yet. We were also super busy working on the virtual world tour so we are taking a much needed break as that was very relentless of a schedule. 


3) You indicated that you want to return to the roots with the album "Become The Hunter". Is there a specific reason for this decision?


The band is a nutshell is a brutal band. Heavy is always the goal and always will be. It was nothing new to play like that for us. We weren’t going back per-say but making another art piece. All artists who paint have different art pieces and while some look similar, they are not the same. That’s how I look at it. Our self-titled albums just happens to be are most different/abstract one. In the end we just want to write sick music!


4) How did you get into music? Who were you inspired by? And how was your story of being a part of SUICIDE SILENCE?


My cousin Bill showed me so many metal bands in one day as a young kid and it basically consumed my life after that. He showed me Metallica, Sepultura, Slayer, Pantera, Korn and many more all in a day if you can believe that. He’s passed about years after that but i will always give him credit. - My story joining SS was pretty simple. I was filling in for a band called Light This City and we were touring with them at the time. I have never even heard of them. Watched them every night and loved it. Became pals with them and then when they were looking for a new bass player. They new I wasn’t doing anything and then gave me a call and the rest is history!


5) I know they all have a special place for you but is there an album that is so special for you and that you enjoy playing much more?


Yeah I’d say The Black Crown is the most special for me. It was the first one I got to write on, play on the whole thing and just excelled as a musician after making it. Thanks to the band and producer Steve Evetts. It was fun to record that one and I have some nice memories. I love to perform songs from all albums though.


6) Finally, you have a big fan base in Turkey. What would you like to say to your Turkish fans?


I would like to say thanks for being fans and sticking with us always. We love you and we can’t waitttt to get to Turkey and headbang and high five you all! Cheers!


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page