top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

Sum 41, 30 Yıllık Kariyerlerinin Ardından Son Stüdyo Albümünü Yayınladı. "Heaven :x: Hell" - İnceleme


Bazı gruplar vardır, bir dönemin bütün tarzını en iyi şekilde yansıtır, sizleri adeta o günlere yolculuğa çıkartır. 30 yıllık Kanadalı pop-punk ikonları Sum41, şüphesiz early 00's döneminin en ikonik gruplarından biri. Bu albümün son albüm olduğunu duyduğumuzda hüzünlenmiş olsakta grup kariyerlerinin son stüdyo albümünü 30 yıllık kariyerlerine yakışır şekilde 20 şarkılık çifte albüm "Heaven :x: Hell" ile veda ediyor.



Albümün ilk kısmı, ilk pop-punk günlerine ve onlara ilham veren gruplara saygılarını sunarken, ikincisi kelimenin tam anlamıyla grubun metal tarzına daha fazla eğiliyor. Bu elbette her zaman grubun içindeydi, ancak özellikle Deryck'in alkolizmle çokça duyurulan, neredeyse ölümcül mücadeleleri müziklerini daha karanlık hale getirdiği için grubun karanlık metal tarzı daha belirgin bir hal aldı. Albümden "Landmines", baştan sona tarzıyla, müzik videosuyla grubun 2000'ler başına adeta bir atıfta bulunuyor ve kusursuz yansıtıyor.



"Ve inanmak istemiyorum / Belki de bu sondur" 'Heaven :x: Hell'den alınan baş single olan 'Landmines'in açılış sözleri, geçen Mayıs ayında Kanadalı pop-punk krallarının son bir albüm ve dünya turu ile bırakacağı haberini duyduktan sonra her Sum 41 hayranının duygularını yansıtıyor.


Bununla birlikte, albümün ikinci kısmı "Hell"den 'Rise Up', 'You Wanted War' , 'I Don't Need Anyone' gibi şarkılar güçlü ve karanlık. The Rolling Stones'un 'Paint It, Black'in albüme sanki rastgele eklenmiş gibi dursa oldukça başarılı bir cover olduğunu söylemek gerek ve oldukça tatlı olmuş.


Bir Sum41 hayranı olarak bu albüm, dönemine altın harflerle adını yazdırmış bu grubun kariyerlerini en iyi şekilde özeti ve en iyi 'son'a ulaşma şekli.


Kritikzine Albüm Puanı: 8.5 / 10



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page