top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

SUMO CYCO, Yeni Albümü "Initiation"u Yayınladı! | Albüm İncelemesi


Kanadalı alternatif metal ve punk rock grubu SUMO CYCO, yeni stüdyo albümü "Initiation"u Napalm Records aracılığıyla yayınladı. Albüm, grubun Napalm ile birlikte çıkardığı ilk stüdyo albümü. Albümdeki 11 şarkı da solist Skye Sweetnam ve gitarist Matt Drake tarafından yazıldı.


Albüm, 2020'nin kaosundan oldukça etkilenen ve hem müzikal olarak hem lirikal olarak etkisini gördüğümüz bir albüm. Grubun solisti Skye Sweetnam, albümün yazımı sırasında Black Lives Matter hareketi ve COVID krizi olduğunu ve bunun albüme yansıdığını söylüyor. [ GID Röportajı ] Grup, en başından beri farklı tarzları karıştırıyor. Skye Sweetnam, geçtiğimiz sene Kritikzine ile yaptığı röportajında grubun müzikal tarzı için "Rock, metal, dancehall, pop ve punk gibi birçok türü karıştırmayı seviyoruz." açıklamasını yapmıştı.


Albümdeki "Bad News" şarkısında Ska tarzında eğilimler görmek mümkün.

Albümdeki şarkıların her biri birbirinden farklı olması ve tekrar etmiyor gibi olması, albümü en dinlenebilir yapan ve grubun yeteneğini ortaya koyan en büyük göstergelerden biri. Albüm, karanlık ve endişe içerse de albümün başta müzik videoları olmak üzere eğlendiren bir tarafını da görmek mümkün. SUMO CYCO'nun yeni albümü, 2011'de kurulan ve "yeni" bir grup diyebileceğimiz bir gruba göre oldukça başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.


Kritikzine Albüm Puanı: 8 / 10

★★★★★★★★☆☆


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page