top of page
  • Yazarın fotoğrafıburak mosby

Bu Yıl 40. Yılını Dolduracak Olan Rock & Metal Grupları

80'ler harika yıllardı, özellikle rock ve metal türü için. Çünkü neredeyse metal müziğin bütün çeşitleri 80'li yıllarda oluştu. 80'lerin meşhur grupları bu yıl 40. yıllarını dolduracak! Bu meşhur gruplar hangileri hep beraber öğrenelim.

 

1. Megadeth

Bir kapı kapanınca, diğer kapı açılır. Eğer Dave Mustaine, Metallica'dan kovulmasaydı; metal müziğin gelişmesinde büyük katkısı olan ve "Big Four"un içinde olan Megadeth hayatımızda olmayacaktı.

 

2. Bon Jovi

Bon Jovi grubu oluşmadan önce, Jon Bon Jovi gençlik yıllarında New Jersey'deyken pek çok grupta yer alıyordu. Kendi başına 1980'de "Runaway" diye bir şarkı yayınlamışlığı bile olmuştu. Hatta daha sonrasında 1983 yılında Bon Jovi grubuyla birlikte bu şarkıyı tekrardan çaldılar.

 

3. Red Hot Chili Peppers

Aslında grup 1982'de kuruldu ancak farklı bir ismi ve farklı üyeleri vardı. Anthony Kiedis ve Flea, grubu başta Jack Irons ve Hillel Slovak ile kurmuştu. Ancak 1 yıl sonra bu 2 isim gruptan ayrıldı ve onların yerine Cliff Martinez ile Jack Sherman katıldı.

 

4. Testament

Testament'ın hikayesi de oldukça farklı çünkü birkaç yıl boyunca Legacy adıyla anılıyorlardı, ancak Eric Peterson'ın 1983'ten beri gruptaki tek sabit olduğunu düşünürsek, bunu hala Testament'in "oluştuğu yıl" olarak sayıyoruz.

 

5. Cinderella

Tom Keifer, 1983'te Eric Brittingham, Michael Schermick ve Tony Destra ile Cinderella'yı kurdu. Bu birliktelik çok uzun sürmedi çünkü Michael ve Tony birkaç yıl sonra ayrılıp Britny Fox'u kurdu.

 

6. L.A. Guns

Tracii Guns ve Rob Gardner, 1983'te L.A. Guns'ı kurdu. Sunset Strip, müzisyenlerin o sıralarda her gün farklı gruplara katılıp ayrıldığını gördü. Vokalist Mike Jagosz ve basçı Ole Beich de katıldı ve bu kadroyla kendi adlarını taşıyan bir ilk EP'lerini kaydettiler, ancak 1985'e kadar yayınlanmadı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page