top of page
  • Yazarın fotoğrafıvberkeb

Electric Callboy - Alman Parti Metali?!

Electric Callboy son 3 yılda yayınladıkları eğlenceli klipleri, EDM ile harmanlanmış metal breakdownlarıyla süslenmiş şarkılarıyla popüler olsa da bu grup yeni bir grup değil. Gelin birlikte nasıl birden bire milyonlarca tıklama alan bir gruba dönüştüklerine bakalım.





Eskimo Callboy (Evet bundan da yazının sonuna doğru bahsedeceğiz) 2010 yılında Almanya'nın Castrop-Rauxel şehrinde kuruldu. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri onlara Neaera ve We Butter the Bread with Butter gibi grupların altında çalma imkanı sundu.



İlk ablümlerinden de anlaşılacağı üzere grup her zaman daha eğlenceli ve elektronik müzik etkilerinin belli olduğu bir tarzdaydı. Grubun ilk dönemlerinden Katty Perry'nin California Girls şarkısına yaptıkları cover'ı oldukça başarı getirdi ve şu an Youtube'da 2 milyon izlenmeye sahip.



Grup 2014 yılında We Are the Mess isimli ikinci stüdyo albümlerini yayınladı. Almanya listelerinde 8. sıraya kadar yükseldiler.



Grup sonraki 2 yılını Japonya ve Avrupa'da albüm turnesinde geçirdi. Avrupa'da Iwrestledabearonce ve To the Rats and Wolves ile birlikte bu turnede yer aldılar. Eskimo Callboy Şubat 2020'de sosyal medyasından yaptığı açıklamayla grubun frontman'i Sebastian "Sushi" Biesler'nin gruptan ayrılma kararı aldığını duyurdu. Sushi Ghostkid isminde başka bir projede yer almak için grubu bıraktı.


Aynı yılın Nisan ayında frontman Kevin Ratajczak yeni vokalistin To the Rats and Wolves grubunun eski vokali Nico Sallach olduğunu yine sosyal medyalarından duyurdu.



Grup Haziran 2020'de yeni şarkıları Hypa Hypa'yı yayınladı. Hypa Hypa şu an 38 milyon izlenmeyle en popüler şarkılarından biri.


Aralık 2021'de ise grup Eskimo Callboy olan isimlerini Eskimo'lar için aşağılayıcı ve küçümseyici olarak görülebileceğinden Electric Callboy olarak değiştirdi.


Grup en son albümleri TEKKNO'yu 9 Eylül 2022'de yayınladı. Grup turnelerinde 'Turne Menajer' olarak eski Roadie olan TanktheTech Youtube kanalında da içerik üreten Tank'i işe aldı.

Grup son turnelerini sinemada yayınlayacaklarını duyurdu. Electric Callboy Live in Europe isimli sinema/konser filminin Mart 2024 içinde avrupada sinemalarda yayınlanacağı söylendi ve biletler şu an tükenmiş görünüyor.



Eğlenceli, mizah dolu klipleri ve metal şarkılarını seviyorsanız grubun diğer şarkılarını dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederiz!




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page