top of page
  • defne ergenoglu

GOJIRA, son albümü "Fortitude"den "Sphinx" şarkısının animasyonlu müzik videosunu yayınladı!


Gojira 2021 kayıtları Fortitude’den “Sphinx” şarkısının animasyonlu videosunu yayınladı.


Video daha önce Ghost ve St. Vincent gibi isimlerle çalışmış olan Zev Deans tarafından anime edildi ve yönetildi. Estetik olarak tatmin edici görüntülerin insanı hayran bırakan şarkıyla birleşimi olan bu klipte grubun Mısır çölünde, Sphinx’in önünde çaldığını görüyoruz.


30 Nisan tarihinde çıkış yapan bu kayıt, Gojira’nın yedinci stüdyo kaydı. Çıktıktan birkaç hafta sonra Amerika’da en çok satan albüm, Billboard 200’de 12.numaraya yükselmişti, ki bu da grubun listedeki sıralamadaki en üst noktasıydı.


Bu sene Full Metal Jackie’yle yaptığı bir sohbette Fortitude için olan vizyonlarını açıklayan Joe Duplantier, albümün genel duygusunu 2016 çıkışlı Magma albümleriyle karşılaştırdı.


“Fortitude üzerinde çalışmaya başladığımızda, başka bir şey istiyorduk. Magma biraz, çok az karanlıktı. Albümü kaybederken annemin kaybıyla yaşadığım yoğun duyguları ifade etmiştik.”


“Bunu konuştuk, ama bu albümde başka bir şey ifade etmek istedik, daha neşeli ve enerjik bir şey. Neşeli derken biraz daha etkileyici bir şeyden bahsediyorum, daha gösterişli bir şey; ama sözlerde genellikle insanlıktan ve insanın yaptığı kötülükten bahsediyoruz. Yani bu anlamda, tam olarak bir parti albümü değil de biraz daha rock, biraz daha heyecan verici bir sesi var.”


Şarkıyı dinlemek ve videoyu izlemek için:






0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page