top of page
  • dsogutluoglu

Pale Swordsman/Album incelemesi

Karanlık, soğuk ve melankolik, Ukrayna’dan çıkma ve “Crying Orc" sahne adı altında tek adam Këkht Aräkh’dan gelen bu ikinci albüm tek kelime ile mükemmel.


Black Metal camiyasına nispeten yeni olan (2018'de ilk albümünü yayınlayan) ve tüm sahneyi bu albümü ile ayağa kaldıran 2021 yılının en başarılı Black Metal albümünü bize sunuyor.

Albümün estetiği daha çok Mutiilation gibi gurupları andırsada sahne adındanda anlaşılabileceği gibi, albüm daha çok hapis öncesi Burzum ve Dartkthrone'dan esinlendiği hissedilebiliyor. Öyleki tüm album sanki Dartkthrone’un Panzerfaust dönemini almışta daha hüzünlü olsun diye karanlık bir ormanda tek başına bırakılmış gibi.


Maalesef bu günlerde Burzum’dan esinlenmiş gurup demek çoğu zaman direkt Varg Beyin yaptığı her şeyin ucuz bir taklidini yapmaya denk geliyor. Neyseki Këkht Aräkh 90ların ikinci dalgasından yüksek bir ilham alıp yine kendine uyarlmaya, melodik piyanolarla ve atmosfere verdiği önemle başarmış.

Kirli gitar tonları, atmosferik bass gitar, basit ama etkili black metal bateri ve bu projeyi bir sonraki seviyeye taşıyan piyano parçaları, sessiz bir patikada yıldızları seyrede seyrede yürüme havasını veriyor (öyle dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim). Tabiki hepside sanki ucuz bir kaset çalarda kaydedilmiş gibi hışırtlı, albüme sanki eski bir anıyı hatırlıyormuş hissiyatı veriyor.


Lakin bu tür projelerde olduğu gibi bu şarkıları tam deneyimlemek için bu albüme yarım saat ayırıp albümü baştan sona kadar dinlemenizi öneririm, çünkü bu albümün en büyük kuvveti yarattığı atmosfer. Bu sebepten “Amor” gibi şarkılar tek başına pek bir etki oluşturmuyor (tabi oturup piyano dinlemek istiyorsaniz o başka).

Pale Swordsmen’i bu kadar iyi bir albüm yapan, Black Metal’i sırf Black Metal yapmak için kullanmak yerine, onu bir alet olarak kullanmış olması.


Albümü şimdi aşağıdan dinleyin:





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

bottom of page