top of page
  • Yazarın fotoğrafıKritikzine

Bir Anda 4 Grammy Ödülüne Aday Seçilen Phoebe Bridgers'ı Yakından Tanıyın!


Salı günü açıklanan Grammy adaylıklarından sonra en çok öne çıkan isimlerden biri de Phoebe Bridgers oldu. Haziran ayında beğenilen ikinci albümü Punisher'ı yayınlayan Bridgers, Grammy'de dört adaylık kazandı: En iyi yeni sanatçı, Punisher ile en iyi alternatif albüm, albümün hit single'ı 'kyoto' en iyi rock şarkısı ve en iyi rock performansı.


Phoebe Bridgers, 17 Ağustos 1994 tarihinde doğdu. Kariyerinin başlarında Bridgers, Einstein's Dirty Secret'ta gitar çaldı ve grupta vokal oldu. Sonrasında Sloppy Jane adlı bir grupta bas çaldı. Bridgers'ın kariyeri , ortak çalışma arkadaşı Harrison Whitford aracılığıyla Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Ryan Adams ile tanıştığında ortaya çıktı. Bridgers, Haziran 2017'de Dead Oceans'a imza attı ve 22 Eylül 2017'de ilk albümü 'Stranger in the Alps genel olarak olumlu eleştiriler alarak yayınladı. Bridgers, Mayıs 2018'de Netflix televizyon dizisi 13 Reasons Why'ın 2. sezonunun soundtrack'i için Lord Huron şarkısı "The Night We Met" in yeniden yapımında yer aldı. Ardından Bridgers, Julien Baker ve Lucy Dacus ile birlikte Boygenius grubunu kurdu. Ağustos 2018'de üç şarkı yayınladılar ve ardından bir EP ve bir tur duyurdular. İlk EP, 'boygenius' , 26 Ekim 2018'de yayınlandı. Bu yılın başlarında Bridgers, 26 Şubat'ta müzik videosunun yanında "Garden Song" şarkısını da yayınladı ve ardından 3 Nisan'da The 1975'in " Jesus Christ 2005 God Bless America" adlı single'ında yer aldı. 9 Nisan tarihinde, Bridgers'ın ikinci solo albümü Punisher'dan "Kyoto" yayınlandı ve büyük bir ivme kazandı. Bu büyük çıkışla birlikte albüme gelen ilk eleştiriler olumluydu. Punisher, bir indie rock ve emo-folk albümü olarak tanımlandı. Şarkı sözleri, "kaçırılan bağlantılar, iç ve dış benlik arasındaki gerilim ve bir şeylerin sona ermesini izlemenin yalnız acısı " temalarını ele alıyor. Bir basın açıklamasında Bridgers, içeriğini tanımlamak için "ağlama" kelimelerini ve uyuşma hissini kullandığını söylüyor.


Grammy adaylarının açıklanmasından sonra Fiona Apple, Haim, Brittany Howard, Grace Potter ve Big Thief ile En İyi Rock Performansı dalında karşı karşıya gelen Bridgers, “Bu isimlerle birlikte aday gösterilmekten onur duyduğunu” söyledi.



Bridgers, son olarak "Punisher" da yer alan şarkıların tekrar tekrar düzenlenmesini içeren yeni 'Copycat Killer' EP'sini bu ayın başlarında yayınladı.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page