top of page
  • Yazarın fotoğrafıguneygizem

Şarkı Gerçekleri: Soundgarden – Like Suicide



Chris Cornell ön kapısında bir gümleme sesi duyduğunda bodrum katında bu şarkının müziğini yazıyordu. Kapıyı açtığında yerde kıvrılan bir kızılgerdan kuşu gördü, belli ki pencereye uçmuştu ve boynunu kırmıştı…


“Dazed out in a garden bed

With a broken neck lays my broken gift

Just like suicide”


“Bir bahçe yatağında sersemlemiş

Kırık bir boyunla, kırılan hediyem yatıyor

Tıpkı intihar gibi”


Bu yüzden Cornell bir tuğla alır ve kuşu sırf sefaletinden kurtarmak için onu öldürür… Sonrasında aşağıya iner ve şarkı sözlerini yazar.

Şarkı Kurt Cobain'in intihar etmesinden yaklaşık bir ay önce yayınlanmıştı. Bu da birçok dinleyicinin şarkı sözlerini analiz etmesine yol açtı. Chris Cornell'e ara ara konuyla ilgili sorular soruldu. Cornell, şarkı sözlerinde intihar düşünceleri aramanın umutsuz olduğunu açıkça belirtti.


Chris Cornell, 1994 yılında Melody Maker'a (eski bir müzik gazetesi) şarkının sözlerine ilham veren olayı açıkladı.

Cornell: “Yukarıdan gürültüyü duyduğumda bodrumda müziği yazıyordum. Birinin içeri girmeye çalıştığını düşündüm, bu yüzden merdivenlerden yukarı çıkıyordum. Sesi tekrar yüksek sesle duydum. Kapıya vardığımda yerde kıvranan güzel bir dişi kızılgerdan vardı. Pencereye doğru uçarken boynunu kırmıştı. Belli ki kırılmıştı, ters dönmüştü(boynu) ama hâlâ nefes alıyordu. Ben de gittim ve tuğla buldum. Onunla kafasını parçaladım. Sonra alt kata geri döndüm ve aklımda o şarkının ismiyle, olay hakkında yazdım. Uygun görünüyordu - biri veya bir başkasının sefaleti- bir şarkı için genellikle büyük fırsat olabilir."



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page