top of page
  • Yazarın fotoğrafıdjeeky S

Grunge Müziğin Gizli Mucitleri: Melvins

Melvins'in hareketlendirdiği yollar olmasaydı Soundgarden, Nirvana , Alice in chains kısacası bildiğimiz Grunge soundu düşünülemezdi .


Tabii ki Melvins sadece grunge kültürünü değil, Tool, ISIS ve Sunn O)) dahil deneysel ve alternatif tarzdaki onlarca metal grubunun kendi müziğini oluşturmasında öncü olmuş yegane gruplardan bir tanesi. 1983’te Washington’da Buzz Ozborne tarafından kurulmuş olan grup hala etkin bir şekilde müzik yapmaktadırlar. Zamanında Kurt Cobain sık sık röportajlarında onlar hakkındaki övgülerini paylaşırdı. Bu durum 1993'teki ilk büyük plak şirketi ile kayıt anlaşmalarını yapmalarına ve Houdini albümleri ile 90’larda grubun kısa süreli de olsa underground olmaktan kurtulup rock dünyasında popülerleşmelerinde yardımcı olmuştur.


Müzikleri her zaman sıra dışı ve deneysel bir çizgide ilerlemiştir. Black Sabbath tarzı doom metal ile klasik hardcore punk soundlarını harmanlayarak sludge metal türünün de ilk örneklerini vermişlerdir. Bunun yanında diğer farklı rock ve metal alt türlerini de ( stoner metal, drone metal, noise rock) dolaylı olarak ortaya çıkarmıştır.

Melvins’in en çok eleştirildiği konulardan birisi ise müziklerinin çok ağır ve tekrar ettiği yönünde olmuştur. Bunlardan dolayı grup 90’ların sonu ve 2000’lerin başında kendi tercihleri ile tekrar underground müziğe dönmüşlerdir.

Yeni başlayacaklar için 5 şarkı önerisi

1- Honey Bucket

2- Revolve

3-Night Goat

4- Boris

5-History Of A Bad Men



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page