top of page
  • sefaalcn2

PRETTY VICIOUS - BEAUTY OF YOUTH / Albüm İncelemesi

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2021



Rock n Roll’un dibine vurmuş, modern punk müziğinin tanınmayan ismi “Pretty Vicious” grubunun tek albümü olan “Beauty Of Youth” Serdar Ortaç’ın topu topu 7 nota var kaç ayrı şarkı yapılabilir sözlerinin yanlışlığını ispatlar nitelikte. Özgün soundları, mükemmel işçilikle yazılmış şarkıları ve sonları. Grubun eski vokali Brad Griffiths sağlık sorunlarından dolayı grubu bıraktığından beri grup aktif olarak birkaç kez daha sahne almış olsa da grubun artık yeni bir isim ve proje ile yeniden başlayacağı duyuruldu. Aslen Galler’li olan grup ismini “Sex Pistols” grubunun basçısı “Sid Vicious” ve şarkılarından biri olan “Pretty Vacant” isimlerinin çaprazlanmasından alıyor (“Pretty” Vacant + Sid “Vicious”). NBE ve Paste gibi yayınlardan oldukça fazla ilgi gören ve sadece 1 albüm yayınlayan bu grup devam etseydi ne olurdu bilemem fakat geride bıraktıkları “Beauty Of Youth” ile öfkelerini, dünyayı anlayış biçimlerini ve o müthiş sözleri ile bize mükemmel bir albüm bıraktılar.

Cause we've waited all our lives. And now's our fuc*in' time




These Four Walls” şarkısı ile başlayan albüm adeta ne tepki vereceğini bilemeyen dinleyiciye ne yapması gerektiğinin emredildiği, içinde “Why so shy? You never know what you're missing” sözleri ile özgüven deponuzu dolduran, utangaç olma bırak duvarlar yıkılsın tadında bir şarkı. Albümdeki 2.şarkı olan “Move” parçasıyla hızını kesmeyen albümde 3. Şarkıya geldiğimizde ise grup şairliklerini konuşturup sadece dinle ve eğlen kafasından çıkıp kısa ve öz sözlerle verdikleri mesajı beynimize işliyor “They have bombs, we got love. We have dreams, they have guns. They're losing”.

Genel teknik algıları yıkan bu albüm dünyadaki ve özellikle ülkemizde ki kendini tekrar eden sıkıcı, imaj ve popülizm dolu punk sahnesine farklı, yeni ve güçlü bakış açısıyla ve asla mükemmel kokmayan bu albüm ile adeta vizyonları sadece gitarını sahnede kırmak ve davulların üstüne atlamak olan gruplarla bir arada olmak istemiyorum demiş ve daha kırıcı bir şekilde geri dönmek için bir süreliğine köşelerine çekilmiştir.

Have a taste On a plate, I could eat at the bar Rowdy noise Rock and roll's got a quota to charge” (These Four Walls)




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

bottom of page